SAYFALAR

17 Aralık 2010 Cuma

Denetim Masası 2

6-Ebeveyn Denetimleri 

Çocuklarınızın çevirimiçi ortamda neleri görebileceğini ve kimlerle konuşabileceğini ve kimlerle konuşacağınızı seçmenize,onların çevirimiçi etkinlikleri hakkında rapor almanıza ,zaman sınırı ve oyun kısıtlamalarınızı ayarlamanıza ve daha fazlasını yapmanıza olanak sağlar.

   Çocuğunuzun bilgisayarınızı kullanma biçimini yönetmeye yardımcı olmak için Ebeveyn Denetimleri'ni kullanabilirsiniz. Örneğin, çocuklarınızın bilgisayarı kullanabilecekleri saatleri, oynayabilecekleri oyun türlerini ve çalıştırabilecekleri programları sınırlayabilirsiniz.
 
   Ebeveyn Denetimleri bir oyuna veya programa erişimi engellediğinde, programın engellendiğini bildiren bir uyarı görüntülenir. Çocuğunuz söz konusu oyuna veya programa erişim izni istemek için uyarıdaki bağlantıyı tıklatabilir. Kendi hesap bilgilerinizi girerek erişime izin verebilirsiniz. 
  

7-Görüntü 

   Denetim masasındaki görüntü seçeneği ile çözünürlüğü,parlaklığı,rengi,metin boyutlarını ayarlıyabilir,projektöre bağlanabiliriz.


Windows, monitörünüze bağlı olarak en iyi görüntü özelliklerini seçer. Bu özellikler, monitörünüz temelinde ekran çözünürlüğü, yenileme hızı ve renktir. Bu ayarlar, monitörünüzün LCD veya CRT olmasına bağlı olarak değişir. Görüntü ayarlarınızı değiştirmek istiyorsanız veya bu ayarlar değişmişse ve varsayılan ayarları geri yüklemek istiyorsanız aşağıdaki önerileri kullanın.
Düz ekran olarak da bilinen LCD monitörler CRT monitörlerin yerini almıştır. Ağır cam tüplerin bulunduğu hantal CRT monitörlere göre daha hafif ve incedirler. LCD monitörler çok çeşitli şekillerde ve boyutlarda sunulur; bunlar arasında geniş ekran ekranlar, standart genişlikte ekranlar sayılabilir; geniş ekran modeller 16:9 veya 16:10, standart genişlikte modellerse 4:3 genişlik - yüksekliğe sahiptir. Dizüstü bilgisayarlarda düz ekran kullanır.

8-Kullanıcı Hesapları


  Kullanıcı hesabına parola koymaya, konulan parolayı değiştirmeye,parolayı kaldırmaya,kullanıcı hesabının adını ve türünü   değiştirmeye ve yeni hesaplar açmanıza yardımcı olur.

 
Kullanıcı hesabı, Windows'a erişiminizin olduğu dosya ve klasörleri, bilgisayarınıza yapabileceğiniz değişiklikleri ve masaüstü arka planı veya ekran koruyucu gibi kişisel tercihlerinizi bildiren bir bilgi koleksiyonudur. Kullanıcı hesapları, bilgisayarı birden çok kişiyle paylaşmanızı ve aynı zamanda kendi dosya ve ayarlarınıza sahip olmanızı sağlar. Her kişi kendi kullanıcı hesabına bir kullanıcı adı veparolayla erişir.
Üç hesap türü vardır: Her tür kullanıcılara bilgisayar üzerinde farklı bir denetim düzeyi sağlar:
  • Standart hesaplar günlük bilgisayar kullanımı içindir.
  • Yönetici hesapları bilgisayar üzerinde en yüksek düzeyde denetim sağlar; yalnızca gerekli olduğunda kullanılmalıdır.
  • Konuk hesapları, özellikle bilgisayarı geçici olarak kullanmaları gereken kişilere yöneliktir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder