SAYFALAR

14 Aralık 2010 Salı

Denetim Masası1

      Windows'un görünüşünü ve işleyişini değiştirmek için kullanılan özel araçlar içerir.
Bu araçlardan bazıları, bilgisayarınızın kullanımını daha eğlenceli hale getirir. Örneğin, standart fare işaretçilerini ekranınızda hareket eden animasyonlu simgelerle değiştirebilir veya standart sistem seslerini seçtiğiniz seslerle değiştirmek için Sesler ve Ses Aygıtları'nı kullanabilirsiniz. Diğer araçlar, Windows'u bilgisayarınızı daha kolay kullanacak şekilde ayarlamanızı sağlar. Örneğin solaksanız, birincil seçme ve sürükleme işlevlerini sağdaki fare düğmesinin gerçekleştirmesini sağlamak üzere fare düğmelerini değiştirmek için Fare'yi kullanabilirsiniz.
    Denetim Masası'nı ilk defa açtığınızda, kategorilere göre düzenlenmiş, en sık kullanılan Denetim Masası öğelerinin bazılarını görürsünüz. Kategori görünümündeyken Denetim Masası'ndaki bir öğe hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, fare işaretçisini simgenin veya kategori adının üzerinde tutup görüntülenen metni okuyun. Bu öğelerden birini açmak için, simgesini veya kategori adını tıklatın. Bu öğelerden bazılarını tıklattığınızda, tek tek Denetim Masası öğelerinin yanı sıra, gerçekleştirebileceğiniz görevlerin bir listesi açılır. Örneğin, Görünüm ve Temalar'ı tıklattığınızda, tek tek Denetim Masası öğelerinin yanı sıra, Ekran koruyucu seçme gibi görevlerden oluşan bir liste görürsünüz.
    Denetim Masası'nı açıp istediğiniz öğeyi göremezseniz, Klasik Görünüm'e geç seçeneğini tıklatın. Bir öğeyi açmak için, simgesini çift tıklatın. Klasik Denetim Masası görünümündeyken Denetim Masası'ndaki bir öğe hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, fare işaretçisini simgenin üzerinde tutup görüntülenen metni okuyun.

    Denetim masasını açmak için başlata tıklayarak denetim masasını seçebilirsiniz.

Aşağıdaki resimde denetim masasının görünümünü görüyorsunuz



1-Ağ ve paylaşım merkezi

    Ağ ve paylaşım merkezi : Ağ durumunu denetlemeye,ağ ayarlarını değiştirmeye,dosya ve yazıcıları paylaşmaya,ağ kurmaya ,ağda düzenleme yapmamıza ve ağdaki sorunları gidermenize yadımcı olur.

   Ağ ve paylaşım merkezini açmak için başlat-denetim masası yolunu izlemeniz gereklidir.




  Ağ ve Paylaşım Merkezi ağınız hakkında gerçek zamanlı durum bilgisi sağlar. Bilgisayarınızın ağınıza veya Internet'e bağlı olup olmadığını, bağlantı türünü ve ağdaki diğer bilgisayarlara ve aygıtlara erişim düzeyinizi görebilirsiniz. Bu bilgiler ağınızı kurarken veya bağlantı sorunlarınız olduğunda yararlı olabilir. Ağ ve Paylaşım Merkezi'nden erişilebilen ağ eşlemesinde ağınız hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

2-AYGIT YÖNETİCİSİ
  Aygıt yöneticisi:Aygıt yöneticisini kullanarak bilgisayarınızda hangi aygıtların yüklü olduğu belirleyebilir, aygıtlarınız için sürücü yazılımını güncelleştirebilir, yazılımın gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını denetleyebilir ve donanım ayarlarını değiştirebilirsiniz.



Aygıt Yöneticisi ile:
  • Bilgisayarınızdaki donanımın düzgün çalışıp çalışmadığını belirleyebilirsiniz.

  • Donanım yapılandırma ayarlarını değiştirebilirsiniz.

  • Her aygıt için yüklenen aygıt sürücülerini tanımlayabilir ve her aygıt sürücüsü hakkında bilgi edinebilirsiniz.

  • Aygıtların gelişmiş ayarlarını ve özelliklerini değiştirebilirsiniz. Güncelleştirilmiş aygıt sürücülerini yükleyebilirsiniz.

  • Aygıtları etkinleştirebilir, devre dışı bırakabilir ve kaldırabilirsiniz.

  • Bir sürücünün önceki sürümüne geri dönebilirsiniz.

  • Aygıtları; türlerine, bilgisayarla olan bağlantılarına veya kullandıkları kaynaklara göre görüntüleyebilirsiniz.

  • Görüntülenmesi önemli olmayan ancak gelişmiş sorun giderme için gerekli olabilecek aygıtları gösterebilir veya gizleyebilirsiniz.
  Donanımınızın durumunu denetlemek ve bilgisayarınız üzerindeki aygıt sürücülerini güncelleştirmek için genellikle Aygıt Yöneticisi'ni kullanacaksınız. Bilgisayar donanımı hakkında kapsamlı bilgiye sahip olan ileri seviyedeki kullanıcılar da aygıt çakışmalarını gidermek ve kaynak ayarlarını değiştirmek için Aygıt Yöneticisi'nin tanılama özelliklerini kullanabilirler.
  Donanım kurulumu sırasında kaynaklar otomatik olarak dağıtıldığından, kaynak ayarlarını değiştirmek için genellikle Aygıt Yöneticisi'ni kullanmanıza gerek kalmaz.
  Aygıt Yöneticisi'ni, yalnızca yerel bir bilgisayar üzerindeki aygıtları yönetmek için kullanabilirsiniz. Uzak bir bilgisayar üzerinde, Aygıt Yöneticisi yalnızca salt okunur modda çalışacaktır. Bu durumda, o bilgisayarın donanım yapılandırmasını görüntüleyebilir ancak değiştiremezsiniz.

3-AYGITLAR VE YAZICILAR

Aygıtlar ve Yazıcılar:Bilgisayarınıza bağlı tüm aygıtları görmek, bunlardan birini kullanmak ya da düzgün olarak çalışmayan aygıtta sorun gidermek için kullanılır.


Aygıtlar ve Yazıcılar klasörü bilgisayarınıza bağlı aygıtların hızlı görünümünü verir.

4:BİTLOCKER SÜRÜCÜ ŞİFRELEME
Bitlocker sürücü şifreleme sürücülerde depolanmış tüm dosyalara yetkisiz erişimin engellenmesine yardımcı olur.Bilgisayarı normal kullanabilirsiniz ancak yetkisiz kullanıcılar dosyalarınızı okuyamaz ve kullanamaz.


 5:BÖLGE VE DİL

 Bölge ve Dil: diller,sayılar,tarih ve saatin görüntülenme ayarlarının özelleştirilmesine yardımcı olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder